Andrius Riauba 2010 m. gegužės 11 d., antradienis

House yra šokio stilius, kuris pirmiausia įleido šaknis Čikagos klubuose, bet užaugo ir tobulėjo New York‘o klubuose. House susideda iš trijų pagrindinių technikų: Footwork, Jacking ir Lofting. Kaip ir Hip Hop šokis, jis buvo sukurtas juodaodžių ir lotynų amerikiečių ir dažnai yra natūraliai improvizuojamas. Šis šokis pabrėžia greitus ir painius kojų žingsnius, kartu su grakščiais liemens judesiais.

House šokis yra daug senesnis už House muziką, kuri pasirodė 1980-aisiais, baigiantis disko ir prasidedant naktinių klubų erai Čikagoje ir New York‘e. Šis šokis pavadintas House, nes buvo daugiau vystytas klubuose nei gatvėse. Priešingai nei visi mano, House nėra Hip Hop ar Funk šokių atšaka. House neišsivystė iš Hip Hop kultūros ir buvo šokamas ne pagal Hip Hop, bet pagal House muziką. Vis dėlto daugelis Hip Hop šokėjų perėjo prie House šokio ir atnešė daug maišytų žingsnelių. Dabar House šokis yra populiarus visame pasaulyje ir yra rengiami pasauliniai House šokio konkursai.

House šokis sujungia daugelį šokių, tokiu kaip Capoeira, Tap, Jazz, Salsa, Modern ir kt.

Vienas iš svarbiausių house šokio elementų yra technika, pavadinta Jacking, kuri atkeliavo iš Čikagos. Ši technika apima banguotus liemens judesius pirmyn ir atgal. Šie judesiai yra kartojami ir greitinami, kol atitinka muzikos ritmą. Ši technika yra viena svarbiausių House šokyje, todėl, kad tai yra šokio pamatas, kuris atskleidžia suderintus liemens ir kojų judesius.

House šokyje yra pabrėžiamas greitas muzikos ritmas ir atidūs kojų žingsneliai. Tai yra pagrindinis bruožas, kuris atskiria House šokį nuo Disko šokių, kurie buvo dar prieš atsirandant House ir šiuolaikiniams šokiams, kurie yra šokami pagal techno muziką.

Svarbiausias indėlis JAV house šokio scenai atitenka Brian „Footwork“ Green, Marjory Smarth, Caleaf Sellers, Ejoe Wilson, Terry Wright, Shannon Mabra ir Tony McGregor. Ir daugeliui kitų šokėjų prieš tai šokusių tokiose vietose kaip The Warehouse Čikagoje, Paradise Garage ir The Loft New York‘e. 



House Dance (Ejoe Wilson versus Yugson)

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą